De Team Daiwa Trout Area Commander heeft een lengte van 2.00m en een werpgewicht van 1-7g. Ideaal voor Ultra-Light vissen. Hij bestaat uit twee delen en heeft een transportlengte van 104cm. Laat je niet misleiden voor de vermelding “Trout”, deze hengel is echt een top-hengel voor Ultra-light wedstrijden.


Prijs: €125
Aanbevolen verkoopprijs: €163
Huidige stock: 1 demo-model

De blank bestaat uit HMC+ (High Modulus Carbon Fibre), met als voornaamste eigenschappen: erg licht – deze hengel weegt slechts 72g! – en extreem gevoelig. Tijdens het drillen van een grotere vis merk je dat de hengel een stevige ruggengraat heeft om voldoende weerstand te bieden.

De hengel is extreem gevoelig en heeft een volle – gespleten – tip. Dit maakt de hengel uitermate geschikt voor de ultra-light visserij met dropshot en Ned-rig. Door het lichte gewicht kan je zonder problemen een hele dag staan werpen zonder vermoeid te geraken. Uiteraard is deze hengel ook heel goed geschikt voor het vissen met loodkopjes, spinners en kleine pluggen.

De hengel is afgewerkt met 9 Fuji-Alconite ogen en een FujiSkeletor molenhouder. Het einde van de hengel wordt afgewerkt met een korte EVA handgreep. Opvallend aan deze hengel is zijn intens rode kleur waarmee hij zich eenvoudig onderscheidt van bijna alle andere hengels.

Een mooie UL-hengel waar ik zelf al heel veel plezier aan heb beleefd.