De Prorex XR UL Spin heeft een lengte van 1,95m en heeft een werpgewicht van 3-12g. Hiermee valt hij – volgens sommigen – nog net binnen de UL-categorie. Hij bestaat uit twee delen en heeft een transportlengte van 103cm.

Prijs: €145
Aanbevolen verkoopsprijs: €183
Huidige stock: enkel demo-model

De blank bestaat uit HVF-carbon (High Volume Fiber) dat gemaakt is volgens de X45 constructie. Hierbij worden de carbonvezels afwisselend in hoeken van 45° en 90° op elkaar gelegd. Dit principe zorgt voor hengels die goed tegen torsie (vervorming) bestand zijn tijdens het werpen. Hierdoor krijg je strakke, snelle hengels waarmee je erg precies kan werpen. Als klap op de vuurpijl zijn de materialen in de blank voorzien van de Nanoplus technologie waardoor nano-deeltjes de carbonvezels nog extra verbinden en dus verstevigen. Bovendien weegt deze hengel slechts 85g en is hij ook nog heel stijlvol afgewerkt met een groen/witte tip en paarse accenten op de blank en molenhouder.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is x45.jpg
in het Japans wordt het duidelijk uitgelegd 🙂

De hengel is extreem gevoelig en heeft een volle – gespleten – tip. Dit maakt de hengel uitermate geschikt voor de ultra-light visserij met dropshot en Ned-rig. Door het lichte gewicht kan je zonder problemen een hele dag staan werpen zonder vermoeid te geraken. Uiteraard is deze hengel ook geschikt voor het vissen met loodkopjes, spinners en kleine pluggen. Tijdens het drillen van een grotere vis merk je dat de hengel overgaat in een semi-parabolische actie wat het verlies van vis tegengaat.

De hengel is afgewerkt met 9 Fuji-Alconite K ogen en een Fuji-TVS molenhouder. Het einde van de hengel wordt afgewerkt met een korte EVA handgreep met een paars accent.

Gezien de gebruikte materialen, de gevoeligheid en het lichte gewicht is dit een top-hengel voor Ultra-light dropshot aan een competitieve prijs