De Prorex X UL Spin heeft een lengte van 1,95m en heeft een werpgewicht van 2-7g. Een echte hengel voor de Ultra-light visserij op kleine en middelgrote kanalen. Hij bestaat uit twee delen en heeft een transportlengte van 104cm.


Prijs: € 115
Aanbevolen verkoopsprijs van €142
Huidige stock: 1 demo-model

De blank bestaat uit HVF-carbon (High Volume Fiber) dat gemaakt is volgens de X45 constructie. Hierbij worden de carbonvezels afwisselend in hoeken van 45° en 90° op elkaar gelegd. Dit principe zorgt voor hengels die goed tegen torsie (vervorming) bestand zijn tijdens het werpen. Hierdoor krijg je strakke, snelle hengels waarmee je erg precies kan werpen. Bovendien weegt deze hengel slechts 85g en is hij ook nog heel stijlvol afgewerkt met een paarse-metaalachtige glans.

in het Japans wordt het duidelijk uitgelegd 🙂

De hengel is extreem gevoelig en heeft een extra snelle topactie. Dit maakt de hengel uitermate geschikt voor de actieve ultra-light visserij met kleine loodkopjes, Carolina- en Texas-rig. Door het lichte gewicht kan je zonder problemen een hele dag staan werpen zonder vermoeid te geraken.

De hengel is afgewerkt met 8 Fuji-K Fazlite ogen en een Fuji Skeletor molenhouder. Hierdoor worden alle acties onmiddellijk en zonder demping doorgegeven. Het einde van de hengel wordt afgewerkt met een korte EVA handgreep met een mooie Prorex butt met een paars accent.
Kwaliteit ten top!

Gezien de gebruikte materialen, de gevoeligheid en het lichte gewicht is dit een top-hengel aan een correcte prijs. Van deze hengel gaan we nog veel horen/zien.