De Ninja LT is het instapmodel in de LT-reeks. Laat je verrassen door de lage prijs en de hoge kwaliteit.

Prijs: €58
Aanbevolen verkoopsprijs: €65
Huidige stock: 0

De Ninja LT is de opvolger van de Ninja A en is eveneens als zijn voorganger een voorbeeld van een degelijke constructie en een mooi esthetische uitstraling.

Het LT-concept bestaat uit verschillende elementen waarbij ingenieurs het ontwerp en de opbouw van de bestaande molens opnieuw ging bekijken om overbodig gewicht te elimineren zonder toegevingen te doen op het vlak van kracht, duurzaamheid en prestaties.

Door het toepassen van het LT-concept op de Ninja A is men erin geslaagd om het gewicht van de molen met 10% te verminderen. Om dit de bekomen werd het molenhuis gereconstrueerd met kleinere afmetingen in combinatie met sterker radarwerk. Door ook de vorm van de zwengel aan te passen kon er overbodig gewicht geëlimineerd worden.
Dit maakt de molens niet enkel lichter, maar ook sterker.

De Ninja LT 1000 is de kleinste en lichtste in zijn reeks. Met een gewicht van 210g weegt hij heel wat minder dan andere, oudere modellen. Het design – met haar felle rode kleur – nodigt uit tot actie!
Vier kogellagers laten de molen zachtjes en soepel draaien en zorgen voor voldoende verdeling van de druk tijdens het drillen van een stevige vis. Door de gear-ratio van 5.2:1 haal je per zwengelbeweging 64cm lijn binnen. De ideale inhaallengte voor een all-round spinhengel van het 1000-type voor UL of L vissen. De spoel heeft een lijncapaciteit van ongeveer 200m voor een braid met een doorsnede van 0,05mm. Vis je liever wat steviger, dan is dat geen probleem. Wil je nog fijner vissen, dan is een backing van ongeveer 75m met draad van 0,14mm doorsnede aan te raden.

Bijna te goedkoop?
Nee, en vergeet het niet: het is nog steeds een DAIWA.