De Legalis UL Spin heeft een lengte van 2,10m en heeft een werpgewicht van 3-15g. Hiermee valt hij nog net – op het randje voor sommige – binnen de categorie van het Ultra-light vissen. Hij bestaat uit twee delen en heeft een transportlengte van 111cm.

De blank is gemaakt uit HVF-carbon (High Volume Fiber) en zorgt voor lichte, strakke hengels met een snelle actie. De hengel weegt 100g. De blank is mooi en stijlvol afgewerkt en heeft een paar mooie en karaktervolle details.

De hengel heeft een holle (tubular) top en dus een snelle, strakke actie. Dit is uitermate geschikt voor het vissen met kleine loodkopjes, Carolina- en Texas-rig. Natuurlijk kan je met deze hengel ook met andere technieken vissen zoals dropshot, lepels en spinners.

De hengel werd afgewerkt met 8 titanium-oxide ogen ring. Dit zijn degelijke, stevige ogen die geschikt zijn voor het vissen met zowel nylon als braid. De hengel is afgewerkt met een daiwa-molenhouder en EVA greep.

Met een aanbevolen verkoopsprijs van €72 is dit een mooie, kwaliteitsvolle hengel voor de actieve ultra-light roofvisserij. Deze hengel moet zeker niet onderdoen voor enkele duurdere modellen. Niet qua prestaties en zeker niet qua design. Als je interesse hebt voor deze hengel, geef dat gerust een seintje om de prijs te bespreken.