De meestverkochte molen is er nu ook in een LT versie! Licht in gewicht en ijzersterk in zijn soort.

LT staat voor Light & Tough of licht en stevig. De nieuwe DS5 carbonvezelcomposiet zorgt voor een lichtere en meer torsiebestendige molen dan met de vroegere ABS-composieten. Maximale sterkte aan een lager gewicht! De Legalis LT 1000D weegt 185g en ligt daarmee nog zacht in de hand (of hangt daarmee nog zacht aan de hengel).

Prijs: €72
Aanbevolen verkoopprijs: €80
Huidige stock: 1 demo-model

LT 1000D

D staat voor “Deep Spool” of diepe spoel. Op deze molen kan je dus meer draad opspoelen dan bij een standaardspoel. Op deze spoel past ongeveer 300m braid met een diameter van 0,06mm. Gebruik je rolletjes van 135m (zoals bijvoorbeeld de nieuwe Daiwa J-braid X8 Grand 0.06), dan raad ik je aan om ongeveer 90m backing van 0,20mm te voorzien. Als je nog fijner willen gaan en de Prorex UL Finesse PE 0.3 (ongeveer 0.04mm) wil gebruiken, dan kan je ongeveer 125m backing van 0.20mm gebruiken.

Deze molen heeft een standaard gear-ratio van 5.2:1 waarbij één zwengelbeweging zo’n 64 cm lijn inhaalt. De 6 kogellagers zorgen ervoor dat dit vlot, snel en soepel verloopt. De gemiddelde gear-ratio zorgen ervoor dat deze molen breed inzetbaar is voor alle lichte vistechnieken gaande van vissen met loodkopjes tot finesse-technieken zoals Dropshot of Wacky-rig.

De combinatie van de TOUGH DIGIGEAR aandrijving, het DS5 molenhuis en een trekkracht van 4kg maken van deze molen een betrouwbare vriend om ook eens achter grotere snoekbaarzen of zelfs snoeken te gaan jagen.

Het vorige model van deze molen was de meestverkochte molen in het Daiwa-gamma en de kans is groot dat dat dit opnieuw de meestverkochte molen wordt.