De Fuego LT 1000D is een pareltje van een molen en staat garant voor leuke, comfortabele vissessies.

LT staat voor Light & Tough of licht en stevig. En hoewel deze molen niet over een Zaion-molenhuis beschikt zoals zijn “duurdere” broers, zorgt de nieuwe DS5 carbonvezelcomposiet ook voor een lichtere en meer torsiebestendige molen dan met de vroegere ABS-composieten. Maximale sterkte aan een lager gewicht! De Fuego LT 1000D weegt 185g en moet daarmee niet onder doen voor andere molens in zijn prijs/kwaliteitsklasse.

Prijs: €86
Aanbevolen verkoopprijs: €107
Huidige stock: 4

Ook de Fuego-serie is uitgerust met de MAGSEALED-technologie waardoor het binnenwerk van de molen aanzienlijk langer gespaard blijft van stof, water en zout. Doordat de magnetische olie blijft op de juiste plek zitten biedt ze veel meer bescherming dan bij molens met een gewone olie. Deze molen gaat dus ook veel langer mee.

LT 1000D

D staat voor “Deep Spool” of diepe spoel. Op deze molen kan je dus iets meer draad opspoelen dan bij een standaardspoel. Op deze spoel past ongeveer 300m braid met een doormeter van 0,06mm. Gebruik je rolletjes van 135m (zoals bijvoorbeeld de nieuwe Daiwa J-braid X8 Grand 0.06), dan raad ik je aan om ongeveer 90m backing van 0,20mm te voorzien. Als je nog fijner willen gaan en de Prorex UL Finesse PE 0.3 (ongeveer 0.04mm) wil gebruiken, dan kan je ongeveer 125m backing van 0.20mm gebruiken.

Deze molen heeft een standaard gear-ratio van 5.2:1 waarbij één zwengelbeweging zo’n 64 cm lijn inhaalt. De 6 kogellagers zorgen ervoor dat dit vlot, snel en soepel verloopt. De gemiddelde gear-ratio zorgen ervoor dat deze molen breed inzetbaar is voor alle lichte vistechnieken gaande van vissen met loodkopjes tot finesse-technieken zoals Dropshot of Wacky-rig.

De combinatie van de TOUGH DIGIGEAR aandrijving, het DS5 molenhuis en een trekkracht van 4kg) zorgt ervoor dat je met deze molen ook eens wat zwaarder kan vissen en geen angst moet hebben om een grotere snoekbaars aan de haak te slaan.

Prijs/kwaliteit is deze molen een echte topper. Je krijgt heel wat kwaliteit en techniek in een doosje aangeboden. Door de relatief lage prijs komt hij ook in aanmerking voor bijna ieders budget.
Als je vissen erg serieus neemt, maar je bent nog niet klaar (of je vindt het overdreven) om naar de duurdere modellen over te stappen, is dit echt de ideale keuze!