De Caldia LT 1000S-P is de ideale streetfishingmolen voor “tragere” technieken zoals Dropshot en Carolina- en Ned-rig. Waarom? Dat lees je zo!

LT staat voor Light & Tough of licht en stevig. Het Zaion-molenhuis heeft het gewicht van zijn voorganger sterk gereduceerd. De Caldia LT 1000S-P weegt slechts 180g, wat best aangenaam is om een hele dag mee door de stad te kuieren. Door het carbonvezelcomposiet (Zaion) is de molen niet alleen lichter, maar ook steviger dan zijn voorganger. Bovendien is Zaion niet onderhevig aan corrosie waardoor de molen een hogere levenswaarde heeft.

Prijs: €155
Aanbevolen verkoopsprijs: €180
Huidige stock: 1 demo-model

En niet alleen het Zaion-molenhuis zorgt voor een langere levensduur, ook de MAGSEALED-technologie draag hier een steentje aan bij. Of beter gezegd: zorgt ervoor dat steentjes, vuil, water en zout uit je molenhuis blijven. De magnetische olie sluit de delicate delen goed af en blijft – dankzij zijn magnetische werking – precies op de juiste plaats zitten en zorg zo voor een nagenoeg ondoordringbare barrière.

1000S-P

S staat voor “Shallow Spool” of ondiepe spoel. Op een ondiepe spoel moet je minder draad opspoelen. Afhankelijk van de doorsnede van je braid heb je dus nagenoeg geen backing nodig. Ga je voor superdunne braid van 0.04mm (bijvoorbeeld de Prorex UL Finesse PE 0.3) of minder, raad ik je toch aan om ongeveer een 40-tal meter backing van 0,12mm te voorzien. Vis je toch liever iets steviger (bijvoorbeeld met Daiwa J-Braid X8 Grand 0,06mm) dan hoef je eigenlijk geen backing te gebruiken. Let op: een braid rechtstreeks op je spoel zetten, kan ervoor zorgen dat je lijn “doordraait of doorschuift” omdat je braid geen grip heeft op de spoel. Een klein reepje isolatietape op de spoel kleven kan al een wereld van verschil zijn.

P staat voor “Power-gear” of een krachtige overbrenging. Een krachtige overbrenging is vaak ook een tragere overbrenging. Voor de Caldia LT 1000S-P is dit een gear-ratio van 4.8:1 wat voor deze molen overeenkomt met een lijninhaal van 61cm per zwengelbeweging. Dit maakt de molen geschikt voor technieken waarbij er iets trager gevist mag worden zoals Dropshot, Carolina- en Ned-rig (ook de wapper- en flapper-rig kan je met deze molen vissen, maar dat moet ik je persoonlijk uitleggen).
Ook voor het traag vissen op snoek met lichtere jerkbaits in kleine ondiepe slootjes is deze molen een ideaal!

Net zoals de ander LT modellen met een Zaion-molenhuis heeft deze kleine krachtpatser een trekkracht of drag-power van 5kg of 11lbs. De combinatie met de TOUGH DIGIGEAR aandrijving zorgt ervoor dat je met deze molen ook wat zwaarder kan vissen en geen angst moet hebben om een grotere snoek te drillen.

De prijs/kwaliteit verhouding is meer dan correct!